Geschiedenis van de eetkamerstoel 1900 tot heden

De eetkamerstoelen uit de jaren 1900 waren voornamelijk gemaakt van hout, vaak met ingewikkelde ontwerpen en houtsnijwerk. De poten waren meestal recht en de rug was gebogen of recht. De stoelen waren vaak afgewerkt met donker of licht gebeitst hout en bekleed met leer of stof. De stoelen waren vaak erg sierlijk en werden vaak gebruikt in formele omgevingen.

eetkamerstoel-rond 1900-catsburgmeubels.nl

1920-1930

In de jaren 1920 en 1930 werden deze stoelen steeds populairder. De populairste stijlen waren de Art Deco en Art Nouveau ontwerpen, met vloeiende rondingen en geometrische vormen. Deze stoelen waren vaak gemaakt van metaal, zoals smeedijzer, en waren bekleed met felle kleuren. Ze werden vaak gebruikt in formele omgevingen, maar ook in meer informele ruimtes.

eetkamerstoel-1920-1930-catsburgmeubels.nl

Rond 1950

Tegen de jaren 1950 werden eetkamerstoelen comfortabeler en minder formeel. Veel stoelen waren van hout, maar er waren ook ontwerpen van plastic. Ze waren vaak bekleed met stof en de poten waren recht of taps toelopend. De stoelen begonnen ook meer eigentijdse ontwerpen aan te nemen, zoals stoelen met gebogen vormen en taps toelopende poten.

eetkamerstoel-rond-1950-catsburgmeubels.nl

Rond 1970

In de jaren 1970 kregen eetkamerstoelen een moderner uiterlijk. De populairste stijl was de draaistoel met een gebogen rug en taps toelopende poten. Deze stoelen waren vaak gemaakt van plastic of metaal en waren bekleed met felle kleuren. Ze waren ook populair in informele omgevingen.

eetkamerstoel-rond 1970-draaistoel-catsburgmeubels.nl

Heden

Eetkamerstoelen zijn er tegenwoordig in veel verschillende stijlen en materialen. Je vindt ze in traditionele en eigentijdse stijlen, met verschillende materialen zoals hout, metaal, kunststof en zelfs bekleding. Stoelen zijn verkrijgbaar in verschillende prijzen, van topdesigners tot meer betaalbare opties. Ongeacht de stijl of het budget, er is een eetkamerstoel voor iedereen.

Eetkamerstoel Yerevan Cognac-1-catsburgmeubels.nl
Scroll naar boven