Boekenkast inrichten?enkele tips.

Het type boekenkast


Als eerste is het belangrijk om een Boekenkast naar jouw smaak te kiezen, maar ook één die goed bij het interieur past. Als je bijvoorbeeld meer licht in je woonkamer wil creëren dan raden wij jou aan om een witte boekenkast te combineren met witte objecten. En wil je juist het tegenovergestelde bereiken, kies dan voor een zwarte kast met donkere objecten, dit geeft namelijk weer een donker effect.

Toch is het belangrijkste om een boekenkast te kiezen die goed bij het interieur past. Heb je bijvoorbeeld veel hout in je interieur, dan raden wij jou aan om jouw huiskamer in te richten met ditzelfde materiaal. Zo creëer je namelijk één geheel en dat geeft je huiskamer een gave stijl. Dit geldt ook voor andere kleuren of materialen.

Daarnaast moet je een keuze maken tussen een open boekenkast of een met lades en kastjes, afwisselend met open vlakken. Een kast met openvlakken kan je makkelijk op orde houden en je kan er decoraties neerzetten voor een leuke sfeer, alle spullen zijn namelijk in het zicht. Daarentegen gooi je bij een kast met lades en kastjes al gauw verschillende spullen achter de deurtjes, je wilt natuurlijk geen troep in het zicht hebben. Ook komen in boekenkasten met deurtjes spullen minder onder het stof te staan.

Je hebt natuurlijk ook nog boekenkasten van verschillende hoogtes. Een grote boekenkast is een echte eyecatcher. En een kleine, compacte boekenkast geeft juist weer een knusse sfeer. Er is genoeg om over na te denken!

Het inrichten van je boekenkast


Voor het inrichten van je boeken- kast is het belangrijk om rekening te houden met de kleuren die jij terug laat komen. Als allereerste is het belangrijk om kleuren te kiezen die al in je interieur te zien zijn. Kies hieruit één of twee accentkleuren waarmee jij een leuke sfeer wilt creëren. Laat deze accentkleuren vervolgens in verschillende tinten terugkomen voor een mooi effect. Zo oogt de styling rustig, doordat je de perfecte combinatie gebruikt.

Wanneer je een mooie boekenkast hebt uitgekozen en wanneer je de kleuren weet die jij gaat gebruiken bij de styling, is het tijd om je boekenkast in te richten. Kies voor het inrichten eerst spullen die een belangrijke betekenis voor jou hebben. Deze items moeten natuurlijk een mooi plekje krijgen. Het is wel belangrijk om als eerste grote objecten te plaatsen en om daarna te kijken hoeveel ruimte je nog over hebt. Halflege boekenkasten geven natuurlijk geen sfeer dus vul de overige ruimtes met kleinere accessoires.

Daarnaast is een boeken-kast natuurlijk geen boeken-kast zonder boeken, dus vergeet niet een paar boeken in je kast te zetten. De boeken geven je kast ook weer meer een rustige sfeer, je kan zo namelijk één geheel creëren van vormen. Ook kan je een boek makkelijk stapelen met een ander boek of andere decoraties. Het creëren van verschillende hoogtes en combinaties geeft een speels effect.

Te veel kleine decoraties en kleuren geven al gauw een rommelige sfeer, let hier dus goed op bij het inrichten van je boeken-kast. Heb je bijvoorbeeld het idee dat je te weinig opbergruimte hebt, gebruik dan potten of manden om er spullen in te verbergen. Zo voorkom je een rommelig ogende boekenkast. Ook raden wij jou aan om na de styling een stapje terug te zetten en om gewoon even naar het geheel te gaan kijken. Ben je namelijk na de styling nog niet helemaal tevreden, restyle je boekenkast dan gewoon weer. Dit kan je net zo vaak doen totdat de inrichting helemaal perfect is!Wij wensen jou veel plezier en succes met je nieuwe boeken-kast wanneer je er een koopt.

De mooiste meubels